HOBO
You are here: Home » Вести » Изем ти Унију у коју је геј парада улазница
Изем ти Унију у коју је геј парада улазница

Изем ти Унију у коју је геј парада улазница

Председник Владе Србије и министар полиције Ивица Дачић коначно се огласио поводом најаве да ће 6. октобра бити одржана Парада поноса у Београду.

Председник Владе Србије и министар полиције Ивица Дачић рекао је да питање геј параде није питање људских права, већ безбедности, и додао да ће њено одржавање зависити пре свега од учесника.

„Маните ме више тих прича о људским правима. Каква људска права, у питању је безбедност људи! Има земаља где нема геј параде, па су чланице ЕУ. Да ли је могуће да је то и даље главна тема, да се и даље бавимо геј парадом као главним проблемом, као улазницом у ЕУ, што је смешно „, рекао је Дачић новинарима у Врању.

„Изем ти такву Унију у коју је геј парада улазница“, приметио је Дачић.

Он је рекао да истовремено нема разумевања ни за „психопате који прете да ће поубијати учеснике геј параде и који кажу да параде неће бити“:

„Не питају се у овој земљи ни ‘Двери’, ни ‘Образ’, пита се држава. Мало су се занели. У овој држави мора да постоји ред и закон или држава неће постојати“, рекао је Дачић.

„Ако буде безбедносних ризика и процена да ће доћи до великих нереда сигурно је да ће полиција предузети одређене мере, имајући у виду да није само шетња у питању већ манифестација од неколико дана“, рекао је Дачић.

„Када би она могла да буде одржана без безбедносних ризика – наравно да не би било проблема“, закључио је.

(Тањуг / Фото: Бета, МУП)

Comments are closed.