HOBO
You are here: Home » Вести » Бора Чорба постао четнички војвода
Бора Чорба постао четнички војвода

Бора Чорба постао четнички војвода

Фронтмен легендарне рокенрол групе „Рибља чорба“ је јуче, на Крстовдан, у Цркви Светог Илије Пророка у селу Ба, положио заклетву и добио титулу на коју је одувек чекао.

„Веома сам почаствован овом престижном титулом. Кажу да сам је заслужио, а ја сам радио само оно што би сваки прави Србин требало да ради“, рекао је Бора Ђорђевић.

На питање новинара листа да ли ће носити кокарду на прстојећи концерт у Загребу, он одговара:

„Моје обавезе су исте као и раније, бавићу се рок музиком, одржаваће концерте на којима ћу пропагирати Србију и српство. Не морам увек да носим униформу четничког војводе, дакле нећу носити ни капу ни кокарду, али грб који имам на руци, њега носим . „

Иначе, у тренутку када је Ђорђевић званично проглашен за четничког војводу, из пушке је испуцано три метка, а на свечаном ручку су се свирале гусле и „Марш на Дрину“, када су све војводе устале на ноге.

Војвода Миша Драић поздравио је Бору истакавши да му је жао што се овако нешто није десило доста раније.

Сви чланови равногорског четничког савеза, а било их је стотинак, честитали су чувеном музичару и поклонили му униформу, пише „Ало.“

Са свих страна су долазиле поруке и позиви, а међу првима му је честитао поруком и певач и војвода Баја Мали Книнџа.

Фронтмен групе „Рибља чорба“ истакао је за листда је велику подршку имао од своје супруге Александре, која тог дана није била са њим јер, како је он рекао, избегава јавна појављивања.

Comments are closed.