HOBO
You are here: Home » Божевац » Женидба“ на божевачки начин
Женидба“ на божевачки начин

Женидба“ на божевачки начин

Похвале за КУД “ Бранко Радичевић“ са

ТРЕЋЕГ СУСРЕТА АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА Браничевског округа,, ЖИВКА МАТИЋ “

Последњег такмичарског дана фестивала наступали су његови први победници – драмски студио КУД“ Бранко Радичевић“ Божевац. Памтимо их по одличним представама и зрелом ансамблу. Ово је једна од ретких сеоских средина у нашем крају која постојано и солидно ради. Знајући у каквим условима (углавном зими) раде, може се сматрати подвигом свака представа коју премијерно изведу, а затим и репризирају.
Ако занемаримо социјално-културолошки моменат (који, када су аматери у питању, не треба никада сметати с ума), остаје позориште: врло искусна и пригодна екипа, вршњаци својих ликова, добре поделе и хармоничне уклопљености. Рекло би се да је ово најзрелији ансамбл на фестивалу. Изборили су се са једним од најбољих Гогољевих комада. Редитељ је с мало више страхопоштовања пришао тексту, тако да је евидентно да би неки стрих добро дошли како би се представа убрзала и добила на ритму и динамици.
Текст је актуелан, ако ништа друго за саме Божевчане јер у том селу тренутно има готово сто нежења, тако да је репертоарски потез и овим поводом добро повучен. Честитке за солидан ансамбл и леп пријем код публике.

реузето са: http://www.czkpo.rs/

Comments are closed.