HOBO
You are here: Home » Божевац » Фијакеријада: Као у стара добра времена
Фијакеријада: Као у стара добра времена

Фијакеријада: Као у стара добра времена

Фијакеријада: Као у стара добра времена

Тридесет запрега продефиловало на другој Фијакеријади, одржаној у суботу, у Божевцу код Малог Црнића.

Једнопрези, двопрези, четворопрези и један вишепрег за тренутак су вратили давно прошло време, кад су упрегнути коњи били ствар престижа и одраз друштвеног статуса власника.

Најлепши једнопрег представио је Драган Стефановић из Пудараца, друго место је припало Ненаду Живковићу из Касидола – Коњички клуб „Сиглави“ Царевац, а треће Милици Кокора из Ковина.
У категорији двопрега прво место је однео Драги Милошевић из Смољинца – КК „Сиглави“ Царевац, друго место припало је Петру Нићифоровић из штале „Нићифоровић“, а треће је освојио Миле Мадличић из Баваништа. Момчило Стијовић, КК „Полицајац“ из Београда провозао је најлепши четворопрег, а на другом месту се нашао Петар Нићифоровић из штале „Нићифоровић“.

Божевац

Божевац

Једини вишепрег представио је Момчило Стијовић, КК „Полицајац“ из Београда. Двопрег са младим коњима провозао је Драган Стијовић КК „Полицајац“ из Београда као први, и Немања Степић из КК „Маестосо“ из Божевца на другом месту.

Судијски колегијум чинили су: Сребранка Томић, директор ОШ „Милисав Николић“ Божевац, дипломирани инжењер сточарства Јован Гроздиц, самостални саветодавац за сточарство Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревац и доктор ветеринарске медицине Иван Милош, власник ветеринарске апотеке из Пожаревца.

„Домаћини су уложили доста труда и учинили све да друга смотра по реду прође врло лепо, са укусом одабраном декорацијом и лепим дружењем“, оцена је једног од судија Ивана Милоша.

Организатор манифестације је Коњички клуб „Маестосо“ Божевац.

Малоцрнићка општина током лета има доста манифестација, наредна је „Илинденски дани“ у Кобиљу, 2. августа у порти Цркве Светог Илије. Манифестација почиње од 20 часова.

http://www.ebranicevo.com

Фијакеријада: Као у стара добра времена

Comments are closed.